24.06.2019 - 28.06.2019

Poniedziałek - 24.06.2019



Śniadanie
Płatki kukurydziane z mlekiem,
chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, jajko, papryka czerwona, herbata z miodem i z cytryną,
dodatek: Jabłko, woda.
alergeny: 1, 2, 3

Obiad
Zupa pomidorowa z brązowym ryżem,
fileciki z kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy,
alergeny: 1, 2, 3, 6

Podwieczorek
Chałka z masłem i powidłami, mleko.
alergeny: 1, 2, 3

Wtorek - 25.06.2019



Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem, sałata, rzodkiewka, kiełbaski na gorąco, kakao,
dodatek: Arbuz, woda,
alergeny: 1, 2, 5, 6

Obiad
Zupa shreka,
kluski leniwe z cynamonem, tarta marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy,
alergeny: 1, 2, 3

Podwieczorek
Koktajl malinowy, pałeczki kukurydziane.
alergeny: 1, 2

Środa - 26.06.2019



Śniadanie
Kluski lane na mleku,
chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, ser żółty, ogórek, herbata miętowa z cytryną,
dodatek: Nektarynka, woda
alergeny: 1, 2

Obiad
Rosół z makaronem,
potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy,
alergeny: 1, 2, 3, 6

Podwieczorek
Ryż z musem jabłkowym i jogurtem, herbata z miodem i cytryną.
alergeny: 2

Czwartek - 27.06.2019


Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem, sałata, polędwica drobiowa, pomidor, kakao,
dodatek: Banan, woda,
alergeny: 1, 2, 5

Obiad
Zupa ogórkowa z ziemniakami,
makaron pełne ziarno z truskawkami i jogurtem, kompot wieloowocowy,
alergeny: 1, 2, 6

Podwieczorek
Gofry z miodem, herbata malinowa.
alergeny:1, 2, 3

Piątek - 28.06.2019



Śniadanie
Ryż na mleku,
chleb wieloziarnisty z masłem, pasta twarogowa z rzodkiewką, herbata miętowa z cytryną,
dodatek: Gruszka, woda
alergeny: 1, 2

Obiad
Zupa kalafiorowa z makaronem,
kotleciki z dorsza, ziemniaki, surówka z selera, kompot wieloowocowy,
alergeny: 1, 2, 3, 5, 6

Podwieczorek
Jogurt GRATKA, biszkopcik, herbata z miodem i cytryną.
alergeny: 1, 2, 3

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!


W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające
„ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione poniżej:



1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus,
kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy,
grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna,
otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2 MLEKO
mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana,
maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3 JAJA
jaja , biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4 RYBY
ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w
oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5 SOJA
grzanki

6 SELER
Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7 GORCZYCA
musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki
przypraw.

8 NASIONA SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe,
desery, rodzynki

9 ORZECHY
krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki,
ciasta, wiórki kokosowe,

10 DWUTLENEK SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor
np. morela

11 ORZESZKI ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
Przedszkolowo.pl logo